lördag 13 oktober 2012

Basmatiris, Scrubs och vecka tvåTvå veckor i plugget har det gått nu. Två. Det känns så konstigt, för tiden verkar ha en helt annat rytm här. Jag minns när tre veckor utomlands kunde kännas som en evighet, men när vi satt och åt lunch idag och pratade om det så slog det mig att vi varit här i tre veckor, pluggat i två. Mängden informationen vi proppat in oss är otrolig, och mellan alla knasiga sociologilektioner där vår lärare bokstavligt talat frågade oss om det finns plats för kvinnliga kirurger i vårt samhälle, eller de kanske mindre värdefulla IT-lektioner, så är vi stolta över att vi lärt oss så mycket och redan skrivit kontrollskrivningar som vi klarat av. Om det inte var nog så har vi under våra praktiska lektioner i anatomi fått chansen att se, känna och jobba med allt som har med ben, muskler, ligament, nerver - ja allt inom 'upper limb'. Jag kan utan tvekan säga att det inte verkar vara brist på material för dem lektionerna, men det är också en av de mest värdefulla lektionerna vi har - så det vore trist om vi bara skulle gå igenom ännu en presentation.

Så igår bestämde vi oss för att fira att vi snart ska börja vår tredje vecka på läkarlinjen och lyckades hitta en fin restaurang vid namn "Tawerna" i gamla stan. Även fast veckan varit tuff kände vi att krafterna genast började komma tillbaka, och det bara av att vi inte behövde springa hem till böckerna efter en föreläsning, eller som vi sa "skönt att ta en promenad och inte behöva tänka på vilken föreläsningssal man ska vara i". Julia, Hanna och Elin var också med, men de var lite för trötta (??) för att vara med på bild.

Ikväll unnar jag mig en 'Scrubs-kväll' med basmatiris (som snart är klar), vårrullar och glass till efterrätt. Vet att många planerar utgång och det kommer säkert bli både galet och roligt, men ibland är det schyst att ta det lugnt och låta hjärnan (och kroppen) få en avkopplande helg.

Ofta jag glömde skaffa decilitermått.

Foto: Oscar Berndtsson & Arad Hosseini
Gdnask, Polen
Nikon D90

2 kommentarer:

  1. Skönt att de inte är så sexistiska i Polen... :P

    SvaraRadera
  2. så spännande o läsa :D kul att du trivs! :D

    SvaraRadera