lördag 21 april 2012

Oväntat besök


Så igår överraskade jag mamma på jobbet ute i Huddinge! Kvällen innan försökte jag ställa några "listiga" frågor för att lista ut exakt var på sjukhuset hon skulle befinna sig vid en viss tidpunkt, men det enda jag fick ut var att hon var husjour och sprang runt lite överallt. Allt slutade med att jag åkte ut med pendeln och ringde mamma på mobilen när jag befann mig inne i byggnaden, samtalet gick ungefär så här: 

'Allå salam.' jag
'Salam maman, chetori?' Hur mår du?
'Khobam, merci. Koja hasti?' Jag mår bra tack, var är du?  
'Bimarestan, daram miram ghaza bekhoram. To chekar mikoni?' På sjukhuset, ska gå och äta lunch. Vad gör du? 
'Manam toje bimarestan hastam, birone Pressbyrån' Jag är också på sjukhuset, precis utanför Pressbyrån.
'Chi?! Shochi mikoni???' Va?! Skämtar du???
'Haha shochi chera bekonam? Haminja vajhsadam!" Varför skulle jag skämta för? Jag står precis här!

Sekunder senare såg jag mamma sticka ut huvudet från en av dörrarna med telefonen i handen, och när hon såg mig brast hon ut i skratt. Det tog henne typ hela lunchen att inse att jag faktiskt hade kommit och besökt henne, så glad var hon. 


Efter lunch var det dags för rundvandringen. Jag fick se akutmottagningen på kirurgiavdelningen, akutrummen med alla coola instrument och fick hälsa på ca alla mammas kollegor som trodde att jag var hennes lillebror (???!!). Alla sa något i stil med 'Åh ni liknar varandra så himla mycket!' när de fick veta att jag är hennes son. Mamma blev såklart jätteglad av att få höra att jag liknade henne så mycket, mest pga att mina föräldrar i 20 år bråkat om vem jag liknar mest, så det här var en stor vinst för "Team Mehrabi". Fick dessutom se Huddinges "transport-robotar" som var hur badass som helst. De är som primitiva terminators som åker runt och transportera alla möjliga saker (de saktade ner/stannade så fort man gick framför dem + att de svängde som en chef när de skulle runt ett hörn).


Men det coolaste av allt var när jag fick följa med på en operation! Här är mamma minuter innan vi gick in i operationssalen. 


Mitt besök slutade med att jag träffade mina gamla kurskamrater från biomedicinprogrammet, som just nu har en kurs i cellbiologi. Kort efter vi sagt hej började Charbel rota i sin väska och drog fram ett paket med x2 polaroidpaket en efter en. Slutade med att jag fick 80 (!!!) st polaroidbilder! Helt otroligt. Ska testa dem så fort jag kan. 

Spenderade dagen med att för det mesta testa Instagram. Ja jag vet, bilderna är redigerade med olika filter. 

Foto: Arad Hosseini
Instagram

3 kommentarer:

 1. whiee klad inlägg :D

  var på mottagnings kickoff, har en tjej som också e från iran och göra samma "klappnigar" men fingrarna xD

  SvaraRadera
 2. Coolt att du fick se en surgery!! Resectp :O

  SvaraRadera
 3. haha fett! hoppas hon gör det bättre än mig, är fortfarande en newbie ;)

  ja operationen va hur cool som helst! :D

  SvaraRadera