lördag 12 juni 2010

The VRG Story

Det känns inte som 3 år sen jag gick ut ur bilen och gick mot den lilla gruppen av elever som stod utanför HB och lyssnade ivrigt på den information som gavs. Det känns inte som 3 år sen vi fick höra lite smått och gott om alla lärare från våra "VRG-Guides" eller 3 år sen vi fick veta att de byter port-koden alltför ofta (yeah right) Men vare sig vi har insett det eller inte så lyckades vi ta oss igenom gymnasiet och jäklar vad roligt vi hade det! Det här är "The VRG Story" - med andra ord de bästa 3 åren av mitt liv.

VAD GÖR VI? NU KÖR VI!

Minne:

Årskurs 1:
#0 - Pappa tog ett tidigare flyg hem från Iran (eftersom vårt första blev inställt) och ringde samma kväll som han landade. Det första jag hörde var "Arad, du kom in på VRG!". I det ögonblicket var jag tvungen att bita mig själv i tungan och hindra mig själv från att hoppa upp och ner av glädje i restaurangen. Jag var överlycklig, samtidigt hade jag ingen aning om vad som låg framför mig...

#1 - Carro och jag vann flera "tävlingar" i Spanska 1 med Martin! Priserna varierade, men en gång fick vi faktiskt välja mellan toalettpapper från Ukraina och ett lexikon! Det bästa måste varit när vi inte var tvungna att skriva det sista provet eftersom vi hade tillräckligt med närvaro (high-five).

#2 - Alla "utmaningar/dares" mellan Viktor, Linus och Jesper. Jag hade turen att få immunitet eftersom jag var kameramannen - vi var ju tvungna att ha det på film! Har vi någonsin skrattat så mycket tillsammans?

#3 - Insparken och allt flum som ingick. Kommer ni ihåg hur roligt vi hade utanför lokalen? 7-eleven va naaaaaaaaizzze den kvällen. Brownie. Mums.

#4 - Låten "Pyramid song" analyserades sönder.
"Jag tror att det svarta sträcket representerar rädslan inom honom."
"Asså...det är bara smuts på skärmen."
"Aha..."
(Tystnad)

#5 - Halloween 2007, behöver jag säga mer?

#6 - Rollspelet i Sam A, kommer ni ihåg vilka roller ni fick? Jag blev bidragstagare!

#7 - Fiskeboda! Vår mentorgrupp vann! Det var också vid den här tidpunkten vi utsattes för VRG-andan, incesten och stämningen för första gången. Vattenpoker är roligt. Att kolla på.

#8 - Förberedelserna inför Svenska A provet i aulan. Minns ni bilderna och filmerna när vi dansade? Det var också på denna dag som jag lyckades fånga "den där" bilden på Linda, som jag lovade att aldrig visa för någon (jag bröt det löftet vid förra Moments of Bez inlägget).

#9 - En random torsdag 2007, när vi hade fått ledighet, fanns det möjlighet att skriva en uppsats för en organisation som kallas EUP. Inte visste jag vad det handlade om, men som den överambitiösa 1an jag var så bestämde jag mig för att skriva uppsatsen. Den var ju trots allt bara på 600 ord! Det här kom inte bara att bli en start på min EUP resa, och kanske allt annat som blev en följd av det, men också en start av många vänskaper. Minns ni inlägget som handlade om varje småbeslut?

#10 - Mötet som handlade om individuella valen i 2/3an skulle komma att avgöra mycket mer än vad jag trodde. Det jag var mest orolig för var om mina föräldrar skulle låta mig åka till Kenya eller inte. Mammas taktik blev att försöka få en plats på resan som läkare. Richard, som höll på att köpa idéen, ställdes inför ett "ultimatum". "Du får välja, antingen följer min mamma med, eller jag". Skämt åsido så kom resan att rädda mig, eftersom min morfar inte alls mådde bra och föräldrarna tvingades åka till Iran under samma period som vi var i Kenya. Små beslut, kom ihåg hur viktiga de är...

#11 - Första projektet någonsin (Sam A/Eng A) med Carro, Marc & Kalle. Vi lärde oss mycket, bland annat att man kallar en ond cirkel för "viscous cycle". Gateau blev vårt "häng" och det var under denna period vi lärde oss hur god deras italienska kakao va (mmm...italiensk kakao...) Precis innan vår presentation tog jag en bild på Carro, då hon var som mest nervös inför sitt tal, och lovade henne att när hon skulle kolla tillbaka på just den bilden skulle hon skratta.

#12 - Vi tog vår första "annual winter VRG jump picture"!!!

#13 - En kväll hemma hos Linda började Thomas och jag skratta åt Lindas stackars katt. Anledning? Den såg så himla rolig ut när den sprang, ni som var där vet vad jag menar. Tror aldrig vi har skrattat så mycket...Thomas och jag ramlade ner på golvet och kunde inte sluta gråta av glädje.

#14 - Halo + my name is Jonas

#15 - Första EUP sessionen i Umeå! Nationell! Vårt team bestod av Alex Å, Emilie F, Helen, Richard och jag. Som skolpresentation sjöng vi VRGs "skidsång". Det här var början på något stort, större än vad vi kunde föreställa oss!

#16 - Jag fick tandställning.

#17 - Matkriget som startade under lunchen på MEP-dagen

#18 - Mitt idrottsprov blev ett skämt. Emma skrattade och frågade om hon kunde läsa upp mina svår på två av frågorna. Den första var "Hur lång är ett halvmaraton?" Mitt svar: 600m. (HUR TÄNKTE JAG DÅ?!) Fråga nummer 2 var något i stil med "Din syster ramlar och skadar foten i köket, vad gör du?" Mitt svar: Ringer föräldrarna och ber om hjälp.

#19 - Studsmattan och toalettpappret.

#20 - EcoBeaker blev vår ALL TIME FAVORITE - tack Kara för vem kunde någonsin tro att nyckelpigor kunde vara så intressanta!

#21 - Minns ni när vi satt i trapporna precis utanför dörrarna i flygeln? Mycket hände, vi diskuterade Zelda, delade med oss av våra första betyg (oj så intressant *dör av nyfikenhet*), några tyckte det var roligt att driva med mitt snaggade hår och slutligen spelade vi in en film när Thomas och jag var blinda. Det coolaste var när jag sa "Vänta, någon är här som inte var med oss från början" och i precis samma ögonblick går Kajsa förbi mig! (magic)

#22 - Alla hjärtans dag firades med brottning på idrotten - JK blev ägd av Emma och jag lyckades fånga alla på foto. Det slutade med att Jocke sprang efter mig och försökte få tag i kameran.

#23 - Jag införskaffade en longboard som är med mig än idag, vi har varit med om mycket! Jag har fortfarande inte ramlat!

#24 - Flashmob Stockholm - freeze at Centralstationen med Thomas, Carro, Anna & Linda.

#25 - Vi köpte en tårta, som liknande killen från Monsters Inc, åt Peter som skulle sluta jobba som lärare på VRG!

#26 - Jag blev "simple organizer" för II Baltic Session of EYP Sweden! Jag insåg efter den upplevelsen hur roligt det var att vara organisatör.

#27 - Första Dodgeball-matchen mot lärarna (glöm inte att ingen tyckte det var en bra idé när jag först pratade om det med er under en lunch! MEN HAH DET BLEV JU AWESOME). Vi förlorade. Oviktig detalj om ni frågar mig.

#28 - Thomas, Anna, Jocke och jag drog till Lidl i Enebyberg, köpte oss rejält med naize-stuffz och satte upp det färgglada tältet Thomas hade tagit med sig. Det slutade med att Thomas rullade runt i tältet på ängen.

#29 - Riksgränsen tog mina kära vänner till ett spännande och oförglömligt äventyr. Jag stannade dessvärre hemma (för jag är ju för bra på att åka skidor så det skulle inte vara snällt om jag följde med) och uppdaterades istället via telefon. Jag kände ändå att jag ville säga hej då i person och följde med dem till stationen, hjälpte till med att lasta på lite grejer och "race:ade" med tåget på min longboard tills perrongen tog slut.

#30 - Jag fick en random bild publicerad på VRG home (IMMD)

#31 - Carro och jag satte upp en hemlig lapp i skolan som FORTFARANDE sitter kvar efter alla år!

#32 - Ettan tog slut och vi insåg hur snabbt allting hade gått - hade 1/3 redan passerat?

#33 - Carros landställe! Thomas fick använda den coola cykeln...

Årkurs 2:
#34 - Olympic Forum den sommaren betydde en resa till Grekland, nya vänner, naize väder och en I.D-dance vi sent skulle glömma.

#35 - Missade sex & droger eftersom jag var i Grekland (OH NOEZ).

#36 - Sue och Christina oss till en "secret location" där vi skulle ha en teambuilding med resten av Peers gruppen. Det slutade med att 3orna inte kom ihåg vägen och vi gick vilse i skogen. Vi slog oss ner vid ett hus mitt ute i ingenstans och försökte hitta den rätta vägen, det slutade med att vi ringde tillbaka till Sue och Christina, som senare kom och hämtade upp oss med bilen och körde oss till platsen.

#37 - Jessie "smörgås-legend" Chen

#38 - Individuella valen började. Psykologi (oj det behövs mer plats än ett inlägg för att beskriva sakerna som hände under den kursen, weird stuff) och Sam C (ett av de bästa valen i mitt liv, och jag skulle komma att förstå det senare under Kenya-resan då händelser inom familjen tvingade föräldrarna att åka till Iran).

#39 - Folk däckade under vissa lektioner pga oförklarliga anledningar.

#40 - Fysik A och i=r tog oss till en helt annan värld vi aldrig trodde fanns. Vi, som ansåg oss själva vara "lyckligt lottade", fick tillsammans med Björn ta en liten klassresa upp till toppen av VRG-tornet (namn?) Björns fysik a klass fo' life.

#41 - Matte-lektionerna handlade mer och mer om flum än om matte, låt oss inte glömma att det faktiskt var under de legendariska matte-lektionerna som vi spelade in de roligaste filmerna någonsin. Daniels film är ett exempel (ni vet nog vilken jag menar).

#42 - Anders skolkade Franskan och hängde med Linda och mig istället.

#43 - Uttrycken "Aliaz, Feig & Abowyeah" skapades.

#44 - Vårt EUP-team fick två extra individer, vi bilade mellan Paris och Rennes tillsammans med Anna R, Annie, Alex, Helen, Emelie, Richard och jag. Den internationella sessionen i Rennes väntade på oss! Vår kära GPS, som senare fick ett namn, hjälpte oss hitta vägen. Mysigaste platsen i bilen var längst bak.

#45 - Anna banana och jag använde oss av rekvisitan som hennes grupp hade använt för deras Shakespeare-presentation. Att gå till Östberga har aldrig varit så roligt som då!

#46 - Jag lyckades spela in några filmklipp av Anders som senare kom att bli legendariska. Womanizer, "you like that nose", "oj filmar vi", "jag saknar henne" och "brainstorming under psykologin" är bara några exempel på oförglömliga klipp.

#47 - Longboards blev vanligare och vanligare (!)

#48 - Precis innan Halloween fick jag en impuls och bakade X antal chokladkakor (va det 3 eller 4?) som jag senare delade ut i skolan till alla som gick förbi mitt "secret hide-out".

#49 - International Day! Även fast jag förlorade tittare pga presentationen som ägde rum i klassrummet bredvid (inga namn) så var det sjukt kul att få prata om Iran och visa den riktiga bilden. Mammas mat som hon hade lagat uppskattades!

#50 - Isabelle T och Carro M hade väldigt intressanta diskussioner under en lunch...det involverade massa konstiga platser - skogar var en av dem.

#51 - Vetenskapenshus-mys med Björn upplyste vår värld ytterligare, speciellt när vi fick experimentera med färger (yaaaaaaay) Det var här vi lyckades få tag på de coolaste glasögonen vi någonsin hade skådat.

#52 - Under kemi/fysik-projektet fick vi i uppdrag att göra en blogg som Peter kunde följa, Jakob Alice och jag gjorde bloggen JAA. Det slutade med att vi skrev om Pokémon. Vilken bättre underhållning finns det när man är tvungen att skriva en fysiklabb på 25 sidor? (yup, thats right).

#53 - Om jag inte minns fel var det under årskurs 2 vi fann vår lycka i att äta gifflar (undrar hur mycket vi har spenderat på gifflar under alla dessa år).

#54 - KENYAAAAAAAAAAAAAA JAMBO SANA SQUASH BANANA!

#55 - Colour in life was created!

#56 - Jag tog fel på det persiska året - Alex såg till att HELA skolan fick reda på "the juicy news" genom att sätta upp lappar överallt där han förklarade situationen.

#57 - Tog bort tandställningen!

#58 - Adam och Anders lekte modeller.

#59 - Jocke, Linda, Carro och jag gjorde egna chips - platsen är hemlig!

#60 - Daniel, Oscar och jag hittade den roligaste affärsnamnet någonsin.

#61 - CD-skiva förde alla vi som hade varit i Kenya tillsammans igen - även fast jag blev utslängd efter middagen.

#62 - Notera att efter följande "konversation" så fortsatte Carro med att läsa i fysikboken UPPoNER:

"Man väljer ju inte att springa in i en vägg om man kan undvika den." OsCKar
"Men det finns alltid idioter som kommer välja att springa in i väggen i alla fall. Typ Arad." Carro

#63 - Var "simple" organiser igen på den 60:e Internationella EUP Sessionen i Stockholm! Troligtvis en av de bästa sessionerna någonsin! Team Boobie, som leddes av Veronica och bestod av Gustaf, Alisa, Lovisa, Veronica och jag, ägde sönder. Bästa var när vårt team hade wake-up call duty, Helena (som är ordförande för EUP Sverige) står och bankar på vår dörr, nästan skriker av rage och när jag äntligen hoppar ur sängen för att öppna dörren så är det enda hon säger "ARAD, SPRING NER TILL ENTRÉN!!" Jag, som trodde att jag var sen för att väcka alla delegater, satte på mig mina formella byxor och sprang ner barfota med t-shirt på (nice combo) Tror ni inte att allt kaos berodde på att blandlarmet hade aktiverats för att någon hade glömt att stänga av varm-vattnet i duschen? Helena och jag har skrattat mycket när vi blickat tillbaka på just det ögonblicket! Parkour-sessionen under samma sessionen var nice! Cathrine hängde på! Mina byxor sprack!

#64 - Kenya-frukost! Jag tog med en brödrost och annat smått och gott till skolan!

#65 - Mösspåtagningen för de som tog studenten förra året!

#66 - Oh juste...medicinkursen...

#67 - Reddest bluest spelade LIVE på Daniels 18-års middag!

#68 - Jag intervjuade representanter från alla koncentrerade-kurser.

#69 - Jag gjorde också en "personlig" intervju, där olika vänner fick svara på frågor angående sig själva - mycket intressanta svar!

#70 - Efter Wolverine:
"Nu blev det så att han blev lite bögig, men det hade varit coolt om han hade varit superbög!" Henrik
"Homo-tendenserna dyker upp ganska regelbundet hos dig Henrik..." Daniel

#71 - FLAK, UTSPRING OCH MOTTAGNINGAR

#72 - Efter vår Gröna Lund visit, och Daniels borttappade mobil, gjorde vi narr av alla mobilnummer-grupper som görs på facebook - så vi kom på ett eget namn! "Jag tappade bort min mobil på flygande mattan, nu behöver jag DITT nummer." Anna testade på blue-slush, Cath testade Insane!

#73 - Jo den där Sam C uppsatsen som man hade så flitigt jobbat på hela terminen var ju nästan klar på inlämningsdagen *HOST* Det var ju tur att man hade jobbat på den sååååååå mycket så man slapp sitta i 12h sträck och skriva! Adams internet dog. Han ringde.
"Arad, mitt internet funkar inte."
"Adam, ta dig hit, snabbt som fan. Nu kör vi."
Vi blev klara i tid också! Längsta uppsatsen jag någonsin skrivit - 7086 ord (BEAT THAT)

#74 - Jävligt många hoppbilder. Som kom att bli jävligt många fler!

#75 - Nicole skrev ett gästinlägg - LÖV YA

#76 - Jag jobbade och fick lön, så fick man inte det ;pPppPppPP

#77 - Carros landställe part 2! OsCKar langade sängkammarlooken...

#78 - Beat Jerkeez dansade sig in i mitt liv.

#79 - Mallorca med päronen.

#80 - U2 3D med Banana och Daniel.

#81 - Biarritz baby!

#82 - Testade på Commercial hip-hop.

#83 - Fick min systemkamera (JAAAAARÅÅÅÅ)

#84 - Största hoppbilden innan avslutningen?

#85 - Numret "23" var överallt. Ritade ett hus och det hade 23 fönster.

Årskurs 3:

#86 - Sista året...

#87 - COLDPLAY!

#88 - Gick med i skoltidningen! Min roll: fotograf.

#89 - Reddest bluest spelade på Pavven och deltog i "demonstrationen"

#90 - Jag hade inte svininfluensa, så hade man det ;ppPpPppPpp

#91 - Sofia använde min mail för att registrera mig på "Adult Friend Finder". Samma dag mobil-rape:ade Thomas och OsCKar mig. "Hej du var sexig idag."

#92 - Tankar, oro, kreativitet blev kanske mitt bästa inlägg so far.

#93 - Kulturkommittéeens skräckfilmskväll!

#94 - MUSE!

#95 - En jäkla massa Halo-spelande.

#96 - Min största SF-reservation någonsin. 15 biljetter. What uuuuuuup.

#97 - Planerade hur jag skulle förstöra min mobil. Evil thoughts. Very evil.

#98 - Jöhan, OsCKar, Jonas och Carro satte upp "Grattis Arad!" bilder överallt i skolan när jag fyllde år. Banana bakade pepparkakor! TACK.

#99 - Gick till 200-dagars som Jokern i Batman - it sure was epic. Mamma var orolig, hon trodde jag skulle hamna i bråk eftersom min outfit blev så provocerande.

#100 - Donuts @ Centralen.

#101 - The CrazyCath storyline.

#102 - Eventet "julhopp" blev en stor succé, efter julavslutningen var vi runt 60 pers som hoppade!

#103 - Fotograferade för Marcus, Carro L och Sofia F projekt.

#104 - Fotograferade för Erik och Anders projekt.

#105 - Fotograferade för mitt projekt, meeeeeeeen råkade förlorade bilderna (facepalm)

#106 - Fick en järnstång på foten.

#107 - VRG-Hair studio.

#108 - En vilja att hjälpa till.

#109 - Colour in life listan blev mer populär än jag trodde den skulle bli! Awesome!

#110 - Star Wars maraton @ Li's place. Super(mys).

#111 - Ordet "penetrate" dök upp på alla möjliga ställen.

#112 - Helen och min EUP session, den 6:e nationella i EUP Sveriges historia, ägde rum! Och ägde sönder!

#113 - Insåg att jag inte vill redigera mina bilder och konstruerade idéen "Anti-perfektion" - NO MORE EDITING FO' ME.

#114 - Drev med mina polare och började med "Moments of Bez" och det bästa är att JAG har allt material.

#115 - "Dead man can't sue".

#116 - Colour in life fyllde 1 år! Det firades med en tribute-film!

#117 - Projektpresentationerna, det fanns definitivt roligare saker att lyssna på än vad vi hade o säga. Typ Jonas chassi?

#118 - Blev tårögd när jag läste Nicoles inlägg om mig.

#119 - Var teambuilding-ledare för MEParna som var här! Fick en biljett till talangjakten (gratis!) och vann ett USB-minne på 16GB! (I'm on a roll)

#120 - OsCKar skaffade en ny, fräck, frisyr.

#121 - Li började dansa electro och blev snabbt nominerad som "King of the dancefloor"

#122 - Mitt projekt i Bild A (kursen jag äntligen fick göra efter att jag "hamnade utanför" systemet i 2 år) blev att jag skulle bevisa att svart skriker. Jag lyckades, tror jag!

#123 - Kuddkrig @ Antonssonz. Jessie blev ägd.

#124 - ahead spelade Stampen!

#125 - Att vara en vän.

#126 - The Last Bounce!

#127 - Reddest bluest spelade i Fryshuset!

#128 - Fick stöd när jag behövde det som mest.

#129 - En grupp från Kenya besökte VRG! De lärde oss hur man dansade på riktigt. Shake shake shake.

#130 - Overallerna! OsCKars signatur blev att rita en pokémon på allas overaller! Jag blev Persian, behöver inte ens skriva varför.

#131 - Var toastmaster på Slutspurtsskivan!

#131.5 - Carro och jag bakade en tårta till OsCKar (som jag lovade honom efter jag kastade en smoothie-flaska i pannan på honom - its a long story) så när de var på väg hem från Ramundberget fick han några intressanta MMS. Första MMSet - Kakan. Andra - Carro äter kakan. Tredje - jag äter kakan. Fjärde - Ingen kaka kvar. Självklart drev vi med honom, för vi hade bakat två st!

#132 - Årsboken!

#133 - Jag fick priset för God Kamrat. Grät typ när jag skulle upp på scen. Mamma grät när hon läste nomineringarna. "Arad, mitt hjärta stannade för en sekund." Kramen med Anna var typ det finaste någonsin.

#134 - Lärarna sjöng för oss.

#135 - Vi tog studenten. Tänk... VI.

Jag skulle kunna skriva så mycket mer, små detaljer som ändå betyder mer än vad man tror, men vill ändå att ni ska kunna läsa det utan att bli alltför trötta. Hoppas filmen säger det jag inte lyckats framhäva med min text. Hoppas ni förstår hur mycket jag uppskattat er alla under dessa 3 år. Hoppas ni vet hur lycklig jag är för att ha lärt känna er.

Jag tror ändå jag lyckades få med ganska mycket, det jag glömde kommer ändå alltid att finnas med oss (för jag är säker på att vi bär med oss ögonblick som inte går att skriva ner, utan man måste ha varit där).

Hoppas ni gillade det, jag har varit stressad för jag ville få det klart men om jag har tur så tyckte ni om det! Nu ska jag iväg (några av er vet) så jag låter det här inlägget ligga kvar ett tag. I'll be back.

The VRG Story 2007-2010.

Ciaoz fo' nowz.

9 kommentarer:

 1. Allliaazzz!!!!

  BÄsta inlägg hittills!!!

  Bäst Arad!

  SvaraRadera
 2. En härlig och jävlig tid. Att blicka tillbaka på det utlöser en kedjereaktion som gör mig glad och arg, nöjd och frustrerad, sorgfri och sorgsen, men viktigast av allt, OÄNDLIGT mycket mer världsvan och TOTALT JÄVLA LOST! Vad fasen gör jag nu?!?

  SvaraRadera
 3. världens finaste intro!!! <3<3<3<3 :*D och världens bästaste FIIILM!!!!!! <3<3<3<3<3<3<<3<3<3<3<3<3<3<<3<3 =D :*****D :*):D:D :)

  filmen levde upp till alla förväntningar och mycket way much moreeee!!!!!!!

  SvaraRadera
 4. Var sitter den hemliga lappen? :O

  SvaraRadera
 5. Linus Martinell2 juli 2010 23:33

  Bästa filmen <3 tagning 12 dam dam! "kolla bort"

  SvaraRadera
 6. ååååå, men asså lika rörd varje gång!!! b e a u t i f u l
  btw, DU blev ägd, inte jag.

  Kom till Linkan snart igen, Brad <3

  SvaraRadera